Rboek is een eenvoudig te gebruiken online software
voor het beheren van je boekwinkel, magazijn en online shop.

Software oplossing
voor groothandels

Rboek: onze softwareoplossing voor groothandels

Ook voor de groothandels in de boekenbranche is RBoek de geschikte software oplossing. Ontdek de voordelen van RBoek voor jou als groothandel

 1. Functionaliteit: Onze software biedt een breed scala aan functies om uw groothandel efficiënt te beheren. Denk aan voorraadbeheer, inkoop- en verkooporders, facturering, prijsstelling, rapportage, klantbeheer en naadloze integratie met andere systemen.
 2. Schaalbaarheid: Uw groei is onze prioriteit. Onze softwareoplossing is speciaal gebouwd om mee te groeien met uw onderneming. Of u nu enkele orders per dag verwerkt of duizenden, ons systeem kan de schaalbaarheid aan en blijft soepel functioneren.
 3. Integratievermogen: Wij begrijpen dat uw groothandel al bestaande systemen en tools gebruikt. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat onze software naadloos kan integreren met veelgebruikte systemen, zoals boekhoudsoftware (Exact, Twinfield, Snelstart), CRM-systemen en e-commerce platforms (Woocomeerce, Shopify en Magento). Dit garandeert gegevensconsistentie en zorgt voor een efficiënte workflow.
 4. Voorraadbeheer: Met onze software heeft u volledige controle over uw voorraad. U kunt real-time voorraadregistratie bijhouden, automatische meldingen ontvangen bij lage voorraadniveaus en inkomende en uitgaande zendingen moeiteloos beheren. Bovendien biedt het inzicht in voorraadkosten en omzet, zodat u uw voorraad efficiënt kunt beheren.
 5. Orderbeheer: Voor groothandels in de boekenbranche hebben we een uitgebreid pakket ontwikkeld om geavanceerd orderbeheer te ondersteunen. Onze software kan inkoop- en verkooporders efficiënt verwerken, orderstatus bijhouden, automatische orderverwerking mogelijk maken en gedetailleerd inzicht bieden in het volledige orderproces.
 6. Rapportage en analyse: Met onze software heeft u toegang tot uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden. U kunt belangrijke prestatie-indicatoren volgen, zoals verkooprapporten, winst rapporten, voorraadanalyses en klantanalyses. Hierdoor kunt u weloverwogen beslissingen nemen en uw bedrijfsprestaties verbeteren.
 7. Gebruiksvriendelijkheid: Onze software heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Dit maakt het eenvoudig voor uw medewerkers om snel vertrouwd te raken met het systeem. Hierdoor kunnen zij efficiënt werken en wordt de trainingstijd geminimaliseerd.
 8. Ondersteuning en onderhoud: Wij staan dagelijks voor u klaar. Dagelijks monitoren wij de systemen zodat u geen hinder ondervindt van eventuele updates. Daarnaast bieden wij uitgebreide ondersteuning om u wegwijs te maken in het systeem. Of het nu op locatie, telefonisch of online is, wij zijn er om u te helpen.

Hoe werkt het als vertegenwoordig(st)er?

Als vertegenwoordiger kun je gemakkelijk je bestellingen verwerken met ons systeem. Hier is een overzicht van de stappen die je kunt volgen:

 1. Toegang tot het systeem: Als vertegenwoordiger krijg je een persoonlijke inloggegevens waarmee je toegang hebt tot ons systeem via een beveiligde webportaal. Je kunt inloggen vanaf elk apparaat met een internetverbinding, zoals een computer, laptop, tablet of smartphone.
 2. Klantinformatie: Je hebt toegang tot de klantgegevens in het systeem. Je kunt informatie vinden over klanten, zoals hun contactgegevens, bestelgeschiedenis en voorkeuren.
 3. Bestelproces: Je kunt gemakkelijk nieuwe bestellingen plaatsen voor je klanten. Je hebt toegang tot het assortiment van producten dat beschikbaar is in het systeem. Je kunt door de productcatalogus bladeren, producten selecteren en de gewenste hoeveelheden invoeren.
 4. Voorraadbeschikbaarheid: Tijdens het plaatsen van een bestelling kun je direct zien of de producten op voorraad zijn. Het systeem geeft real-time informatie over de beschikbare voorraadniveaus, zodat je kunt controleren of de gewenste producten direct leverbaar zijn.
 5. Orderbevestiging: Zodra je de bestelling hebt geplaatst, ontvang je een orderbevestiging. Deze bevestiging bevat alle details van de bestelling, zoals de gekozen producten, hoeveelheden, prijzen en leveringsinformatie. Hierdoor kun je de bestelling verifiëren voordat deze wordt verwerkt.
 6. Orderstatus en updates: Je kunt de status van je bestellingen volgen in het systeem. Dit omvat informatie over orderverwerking, verzending en levering. Je kunt ook meldingen ontvangen wanneer er updates of wijzigingen zijn met betrekking tot je bestellingen.
 7. Klantcommunicatie: Het systeem biedt communicatiemogelijkheden met je klanten. Je kunt berichten sturen met betrekking tot de bestellingen, zoals orderbevestigingen, verzendinformatie of eventuele wijzigingen. Dit zorgt voor een gestroomlijnde communicatie tussen jou en je klanten.
 8. Rapportage: Het systeem biedt ook rapportage functies waarmee je inzicht kunt krijgen in je bestelactiviteiten. Je kunt rapporten genereren over je verkoopprestaties, bestelhistorie en klantgedrag. Deze inzichten kunnen je helpen om beter te begrijpen hoe je presteert en welke acties je kunt ondernemen om je verkoop te verbeteren.
  Met ons gebruiksvriendelijke systeem kun je als vertegenwoordiger eenvoudig je bestellingen verwerken en efficiënt communiceren met je klanten. Het helpt je om de bestelprocessen te stroomlijnen en je klantenservice te verbeteren.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Bestelproces voor vertegenwoordigers met behulp van ons systeem:
Stap 1: Inloggen: De vertegenwoordiger logt in op het systeem via een beveiligde webportaal met zijn persoonlijke inloggegevens.
Stap 2: Klantinformatie: De vertegenwoordiger krijgt toegang tot klantgegevens, zoals contactinformatie, bestelgeschiedenis en voorkeuren, die beschikbaar zijn in het systeem.
Stap 3: Productcatalogus: De vertegenwoordiger bladert door de productcatalogus, waarin het assortiment van beschikbare producten wordt weergegeven.
Stap 4: Bestelling plaatsen: De vertegenwoordiger selecteert de gewenste producten uit de catalogus en voert de benodigde hoeveelheden in voor de bestelling.
Stap 5: Voorraadcontrole: Het systeem controleert in real-time de voorraadbeschikbaarheid van de geselecteerde producten en geeft deze informatie weer aan de vertegenwoordiger.
Stap 6: Orderbevestiging: Nadat de bestelling is geplaatst, ontvangt de vertegenwoordiger een orderbevestiging met alle details van de bestelling, inclusief producten, hoeveelheden, prijzen en leveringsinformatie.
Stap 7: Orderstatus en updates: De vertegenwoordiger kan de status van de bestelling volgen in het systeem en ontvangt meldingen over eventuele updates of wijzigingen met betrekking tot de bestelling.
Stap 8: Klantcommunicatie: Het systeem biedt mogelijkheden voor communicatie tussen de vertegenwoordiger en de klant, waarbij berichten worden uitgewisseld met betrekking tot de bestelling, zoals orderbevestigingen, verzendinformatie en eventuele wijzigingen.
Stap 9: Rapportage: Het systeem genereert rapporten met betrekking tot de bestelactiviteiten, zoals verkoopprestaties, bestelhistorie en klantgedrag, waardoor de vertegenwoordiger inzicht kan krijgen in zijn prestaties en acties kan ondernemen om de verkoop te verbeteren.